trio karamazov

Bestaat uit drie vriendinnen die afwisselend barok, tangomuziek en diverse stijlen van klassieke en lichte muziek spelen.

Janine Abbas – fluit

Janine Abbas studeerde en behaalde haar diploma Uitvoerend Musicus bij Abbie de Quant aan het Utrechts Conservatorium. Verder volgde zij masterclasses bij Andras Adorjan en William Bennett en interpretatielessen bij Frans Vester, Isang Yun en Peter Lukas Graf.

Ze behaalde de derde prijs op het Tromp Concours te Eindhoven en de extra prijs van destijds de stichting ‘Live Music Now’ van Yehudi Menuhin. Zij trad op in binnen- en buitenland als soliste en in kamermuziekverband met onder anderen de sopraan Sonja van Lier en gitariste Lydia Kennedy, pianist Polo de Haas en vormt momenteel het Trio Amici met de pianist Eddy van Dijken en saxofonist Leo van Oostrom. Ook heeft zij een duo met de pianiste Monique Copper gespecialiseerd in hedendaagse muziek. Janine is fluitiste van het Metropole Orkest

Henriëtte Luytjes – viool

Henriëtte Luytjes studeerde bij Viktor Liberman aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde haar opleiding bij Herman Krebbers. In Wenen studeerde ze bij Gerhart Hetzel, concertmeester van de Wiener Philharmoniker. Na haar terugkeer in Nederland werd Henriëtte Luytjes in 1991 aangenomen als eerste violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Met collega’s richtte zijn in de jaren ’90 het Euridice Kwartet op. Hiermee gaf ze vele concerten en maakte ze verschillende cd-opnamen. Henriëtte Luytjes maakt deel uit van het Concertgebouw Kamerorkest en het Aemstel Ensemble. Ze is regelmatig te beluisteren in kamermuziekconcerten.

Zij bespeelt een viool uit 1800 van David Hopf.

Barbara Górecka – contrabas

Studeerde koordirectie en algemene muziekvakken op de Hogere Muziekschool in Bydgoszcz (Polen). In 1981 verliet ze Polen en volgde contrabaslessen bij Hans Krul aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en bij Peter Stotijn aan het Utrechts Conservatorium. In 1989 afgestudeerd voor eindexamen Contrabas Uitvoerend Musicus. Ze volgde masterclasses bij Frantisek Posta, Gary Karr en Duncan McTier.

Sinds 1988 speelt ze als contrabassiste in verschillende orkesten zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, Koninklijk Concertgebouworkest, Radio Filharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Ballet Orkest en het Metropole Orkest.

Daarnaast heeft ze in de afgelopen 20 jaar regelmatig gewerkt in producties van de Nederlandse Opera en is ook actief in diverse kamermuziekensembles. Sinds 2012 werkt ze ook als psychosynthese- en muziektherapeut. Psychosynthese is een dieptepsychologie die een brede, veelzijdige kijk op de mens heeft: een model dat lichaam, geest en ziel omvat. Muziek, muziektherapie en psychosynthese vormen een unieke combinatie van haar levenskunst.

Contactgegevens: Barbara Górecka
E-mail: [email protected]

andere optredens: